3.4°C - Z 1 bft

Voorpagina Nieuws Foto Video Alarmeringen Informatie

Zeer grote uitslaande brand Buitenwacht Kampen

Zeer grote uitslaande brand Buitenwacht Kampen
Dinsdag 13 juli 2010
Tijd: 23:44

Auteur: Stefan
0 reacties    12345x

KAMPEN - Iets voor het begin van de nacht van dinsdag op woensdag heeft er een zeer grote uitslaande brand bij zalencentrum De Buitenwacht te Kampen gewoedt. Het gehele pand heeft in brand gestaan en mag als verloren worden beschouwt. Daarnaast stonden er in het pand gasflessen waarvan een enkele is geknapt. Het pand stond op instorten. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. Een groot deel van het dak en de muren zijn ingestort. Ook was er nog sprake van mogelijk explosiegevaar. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen bij de brand.

De hulpdiensten hebben de brand opgeschaald naar GRIP 3, wat inhoudt dat er sprake is van een (groot) effectgebied. Volgens bronnen ter plaatse zouden er gasflessen in het pand aanwezig zijn, vanwege de verbouwing van het zalencentrum. Ook de mogelijke aanwezigheid van asbestplaten in het (oude) pand zouden een rol kunnen spelen. Bewoners van IJsselmuiden en Kampen worden aangeraden ramen en deuren gesloten te houden. Bewoners van een nabijgelegen flat werden geëvacueerd. Een van de bewoners van de flat was op vakantie en is telefonisch op de hoogte gebracht, waarna de hulpdiensten de woning zijn binnengetreden en waardevolle spullen hebben veilig gesteld.

Foto / illustratie


Brandweerkorpsen uit de gehele regio werden opgeroepen om de brand te komen blussen. De brandweer richt zich vooral op het voorkomen van overslag naar naastgelegen panden. Brandweerploegen uit Kampen, IJsselmuiden, Zwolle, Raalte, Heino, Genemuiden, Steenwijk, Hardenberg, Deventer, Staphorst en Ommen zijn opgeroepen. Er zijn - voor de brandweerkenners - twee pelotons gevormd; dat houdt in dat er 2x vier blusvoertuigen ter plaatse zijn geweest ter assistentie bij de brand. Verder zijn later in de nacht nog diverse andere blusploegen uit de regio opgeroepen voor aflossing. Ook Dronten (veiligheidsregio Flevoland) is gevraagd voor assistentie.

RTVOost meldde dat de brand is ontdekt door politieagenten die onderweg waren naar het politiebureau. Daardoor heeft de politie de omgeving in zeer hoog tempo afgezet. Wij raden mensen af om ter plaatse te gaan om zelf te kijken naar de brand. De Stadsbrug, IJsselkade, omgeving Station alsmede de straten rondom de Buitenwacht zijn afgesloten (geweest). De brandweer had in het begin moeite met het bestrijden van de brand omdat de Buitenwacht voorzien was van driedubbele glazen. Dit werd als preventief middel gebruikt tegen beschonken jongeren die probeerden ramen kapot te gooien.



Reageren

Naam:
Email adres:
Jouw bericht:

Ingestuurde reacties worden voor publicatie op deze website gemodereerd door de redactie. Reacties kunnen zonder opgaaf van reden door de redactie worden geweigerd als deze als kwetsend kunnen worden ervaren, als het taalgebruik slecht is, indien de reacties reclame of privacygevoelige informatie bevatten of als de reacties niet aansluiten bij het onderwerp van het nieuwsartikel. Email adressen worden niet getoond bij de reacties. Nicknames of anonieme reacties worden niet geplaatst. De redactie van 112Kampen deelt de meningen van de bezoekers met nadruk niet, tenzij anders aangegeven. De redactie kan niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk worden gesteld voor de door de bezoekers geplaatste reacties op deze website.

Ook een foto bij jouw reactie? Registreer je emailadres dan op Gravatar.com.

Wat is het alarmnummer?
Anti-spam vraag. Antwoord is eerste drie nummers van de naam van deze website.
 
Verstuur reactie